De Alfa Romeo Gloria van alle kanten

alfa-gloria-03

IED’s Concept, de Alfa Romeo Gloria, trok behoorlijk wat aandacht op de Autosalon van Genève. Toch is deze fraaie coupé een beetje ondergesneeuwd door het mediageweld dat de LaFerrari en de Alfa Romeo 4C teweeg hebben gebracht. Onterecht want de schitterende reus van Instituto Europeo di Design is wellicht een voorbode van wat we van Alfa Romeo kunnen verwachten.

De Gloria is namelijk ontworpen in samenwerking met Centro Stile Alfa Romeo. De 4,7 meter lange conceptcar is zodoende geen ‘ver van je bed show’, maar wellicht een tipje van de sluier van wat we van het nieuwe Alfa Romeo kunnen verwachten.

[nggallery id=151]

Er wordt ook duidelijk vermeld dat de Gloria geschikt is voor de montage van V6- en V8-motoren en dat zijn dan weer net de krachtbronnen die genoemd zijn voor de toekomstige opvolger van de Alfa Romeo 166, die is gebaseerd op de Maserati Ghibli en niet lang meer op zich schijnt te laten wachten. Inmiddels is er nieuw beeldmateriaal beschikbaar en dat onderstreept nog eens extra dat het hier niet om ‘een snelle designstudie tussendoor’ gaat.