De Giulietta staat dichter bij de aarde

alfa-giulietta

Het stond al vanaf het begin vast: mijn Giulietta had last van hoogtevrees en al spoedig werd een oplossing gevonden: een zogenaamde schroefset van KW Suspensions. Vier dempers en veren die perfect op elkaar zijn afgestemd en bovendien in hoogte te verstellen zijn. Sinds vandaag ligt de Giulietta een stuk dichter bij de aarde en dat bevalt uitstekend!

Het is een tik van me: een auto liever wat lager op de wielen zien staan. Bijna alle vorige auto’s zakten wat en ook bij de nieuwste aanwinst stond bij aanschaf al vast dat dit moest gaan gebeuren. In eerste instantie dacht ik aan veren, maar ik zag bij diverse sets dat de auto ietsje ‘doorhing’ aan de achterzijde of juist vóór te laag lag. Daarom besloot ik maar iets meer te besteden en een goede set compleet met schokdempers te kopen.

Aangezien ik behoorlijk wat kilometers maak (±50.000 per jaar) staat kwaliteit voorop. Zodoende koos ik na de enkele eerdere positieve ervaringen wederom voor een set van KW, in Nederland vertegenwoordigd door GKB Import. De set voor de Giulietta kost (afgerond) € 1.250 en dan heb je de Variant 1 die in hoogte verstelbaar is van ongeveer 35 tot 55 mm. Het voordeel daarvan is dat je de auto exact zo hoog/laag kunt zetten als je zelf wilt.

[nggallery id=154]

De dealer (Auto ’t Hooft, Doetinchem) monteerde de set en stuurde me op pad met de woorden ‘Veel plezier met je Giulietta Comfortline!’. Dat laatste met een grote glimlach. Ik moet zeggen dat het comfort nog steeds in behoorlijke mate aanwezig is en dat het me verbaast dat de set zo ‘vergevingsgezind’ is. Over ongeveer 1.000 kilometer een uitgebreide test met de set, eerst maar eens even genieten van de looks!