De motoren voor de Fiat Tipo!

Fiat heeft bekendgemaakt welke motoren er leverbaar zullen worden voor de nieuwe Tipo-familie. Fiat hanteert voor de Tipo het principe van ‘Skills, no Frills’, ofwel functioneel zonder opsmuk. Na de eerder gepresenteerde sedan zijn in Genève de hatchback en stationwagon te zien.

De hatchback meet 4,37 meter en is 1,79 meter breed. De hoogte is met 1,50 meter 1 centimeter lager dan de stationwagon omdat daar standaard dakdragers op te vinden zijn. De lengte van die extra ruime variant is precies 20 cm langer en brengt het totaal op 4,57 meter. Met een bagaruimte van 440 liter (onder de hoedenplank) voor de hatchback en 550 liter voor de stationwagon zijn het beide praktische en ruime auto’s. Met een neergeklapte achterbank is bij die laatste een laadvloer van 1,80 meter mogelijk.

Fiat Tipo motoren 1.4 16v Fire 1.6 E-torQ 1.4 T-Jet 1.3 MultiJet 1.6 MultiJet II
Vermogen 95 PK 110 PK 120 PK 95 PK 120 PK
Koppel 125 Nm 152 Nm 206 Nm 200 Nm 320 Nm

Prijzen en standaarduitrusting
Fiat biedt de Tipo sedan vanaf € 19.495 als Pop aan. De standaarduitrusting omvat onder meer in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel, handbediende airconditioning, elektrisch bedienbare ramen vóór en centrale portiervergrendeling. Wie kiest voor de compleet uitgeruste Lounge, vanaf € 22.495, heeft standaard de beschikking over onder andere automatische airconditioning, elektrisch bedienbare ramen vóór en achter, cruise control, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, radiobediening op stuurwiel, Uconnect 5″ navigatie (o.a. Bluetooth, DAB+ en Uconnect LIVE), lichtsensor en regensensor.

De sedan staat deze maand al bij de dealer, de andere varianten volgen later.

 1. 320nm uit de 1.4 benzine t-jet…..foutje denk? zou een sucses kunnen worden deze tipo range, maar zoals altijd hangt alles van de prijs af.. de goedkoopste benzineversie van de sedan/hatch zal dan onder de 16.000 moeten bijven en de sw 1000 a 1500 duurder

 2. Mooi dat er ook zwaardere motoren worden aangeboden. De prijs is een tegenvaller. In Frankrijk is de instapprijs van de Tipo Sedan net boven de prijs van de goedkoopste Punto, nog onder de 13.000. Dat scheelt 6.500! Te meer bijzonder omdat de Punto ongeveer gelijk geprijsd is met die in Nederland.
  Dat de Tipo door belastingmaatregelen hier minder scherp geprijsd zou zijn was helder maar met deze bedragen zie ik helaas geen mooie toekomst in Nederland.
  Misschien moeten ze toch proberen een twinair 105 pk erin te lepelen met CO2 uitstoot van 110 gram.
  Overigens zou de 1.3 multijet diesel veel minder moeten lijden onder de belasting. Benieuwd wat die gaat kosten.
  Misschien gaat het helpen om straks een jonge tweedehands uit Frankrijk te importeren.

  1. Die lage vanafprijs in het buitenland is inderdaad erg verleidelijk. Als we naar de prijs in Italië kijken is dit echter een tijdelijk aanbod, normaal voor een vanafprijs van ongeveer € 15.000 als we het juist hebben. Maar dan nog: jammer dat het er niet nog dichterbij zit inderdaad!

   1. Klopt, ook in België en Frankrijk is de officiële prijs 2000 hoger. Maar waarom hier niet? Zeker voor de SW en de HB heel graag een edizione prima, beetje leuk aangekleed, voor net onder de 20 respectievelijk net onder de 18 mille.

 3. De T-jet geeft 206 Nm. Ook al goed. De 320 Nm is voorbehouden aan de diesel.

  Die prijs is toch jammer. Ik begrijp dat belastingsysteem onhandig uitpakt maar 7000 verschil met Belgie, dat begrijp ik niet. Jammer, ik had de dealers graag een verkooptopper gegund. Misschien dat straks een nieuwe driecilinder uitkomst biedt.

  Voor Fiat maakt de NL markt niks uit. In Italië loopt de verkoop goed en ik schat in dat ie het ook in Spanje en Frankrijk goed gaat doen. En ook geschikt voor de Oost-Europese markten.

  Dus schot in de roos buiten NL.

 4. Jammer van de amechtige 1,4 16V. Er wordt gesproken over een distributieketting ipv riem dus is er wel e.e.a. gemoderniseerd. De pop wordt een instapmodel zonder verdere opties en waarschijnlijk tijdelijk leverbaar. dan wordt een lounge die rijklaar 24k kost jammer genoeg veel te duur.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *