De negende Alfa Romeo TZ3 Stradale is ook verkocht

alfa-romeo-tz3-stradale-zagato-azzuro-california-001

Op basis van een Dodge Viper ACR kwam Zagato in 2011 met de opvolger van twee auto’s die legendarisch zijn voor Alfa Romeo, de TZ1 en TZ2. Twee modellen die voor veel Alfisti tot de ultieme droom op wielen zullen behoren. Het was dan ook even schrikken toen bleek dat de TZ3 werd gebouwd op basis van een Amerikaanse Musclecar.

Qua looks is de TZ3 Stradale duidelijk gebaseerd op zijn geestelijke voorouders. Onder de kap de 8,4 liter V10 uit de Dodge met een vermogen van 600 pk. Meer dan voldoende voor sportieve prestaties lijkt ons. De sprint naar de 100 duurt slechts drie en een halve tel. Zagato wist destijds gelijk al te melden dat er negen exemplaren werden gebouwd en inmiddels hebben die allemaal de fabriek verlaten. De laatste TZ3 is uitgevoerd in Azzurro California en zal getoond worden op 10 maart op het 18e Amelia Island Concours d’Elegance.

alfa-romeo-tz3-stradale-zagato-azzuro-california-002

De blauwe kleur staat de TZ3 prima, maar wij hebben toch meer met de rode versie waarin de TZ3 gepresenteerd werd. Het past net wat meer bij de historie, want het mag dan een nieuwe auto zijn, de naam verwijst dermate sterk naar vroeger dat de kleur dan ook maar hetzelfde moet zijn. Althans, het zelfde idee.

zagato_alfa_romeo_tz3_stradale_3_1-800-600

Tijdens Goodwood, Festival of Speed werd onderstaande gele auto getoond, daar worden we dan weer wél enthousiast van! Met prijzen heeft Zagato de wereld niet lastig gevallen, feit is dat de aanschaf van de donorauto slechts een mager deel van de totaalprijs zal zijn.

alfa-romeo-tz3-stradale-zagato-goodwood-festival-speed-00