De New Stratos komt tóch! 25 stuks in aantocht!

De Autosalon van Genève wordt steeds leuker om naar toe te gaan dit jaar: zojuist werd bekend dat de New Stratos er gepresenteerd gaat worden. Inderdaad: hij gaat tóch in productie. Een kleine productie, maar toch, hij komt! De Duitse ondernemer Michael Stoscheck, die het project startte enkele jaren geleden, komt met het nieuws dat de auto in Genève te zien is.

In 2012 presenteerde Stoscheck de New Stratos, aanvankelijk zelfs officieel gesteund. Het leek er op dat het bij een eenmalige oefening bleef maar nu, acht jaar later, krijgt de New Stratos toch groen licht. Samen met Manifattura Automobili Torino (MAT) wordt het project nieuw leven ingeblazen. Het bedrijf werkte eerder onder andere aan de Apollo Arrow. Voor de duidelijkheid: Lancia heeft dus niets met het project te maken.

Het plan is om 25 stuks te bouwen, waarbij er gekozen van worden voor drie varianten: een straatversie, racer en Safari! Vooral naar die laatste zijn we ontzettend benieuwd. Reken er dus op dat de standaard auto ongeveer is zoals de auto op de afbeelding, de racer nóg heftiger en de rally-versie hoger en ruiger. Verder moeten we nog even gokken, het enige dat we weten is dat er een krachtbron in de New Stratos komt te liggen die ongeveer 550 pk levert. Acht jaar geleden is de Stratos voorzien van een motor uit de F430 Scuderia maar die zal vervangen voor wat anders.