De ‘normale’ Alfa Romeo Giulia getest

alfa-giulia-normale

24 juni was een dag om niet snel te vergeten: na jaren wachten werd de nieuwe Alfa Romeo Giulia gepresenteerd. Sindsdien is het weer redelijk stil. Dat betekent echter niet dat Alfa niets aan het doen is, in tegendeel: de ‘normale’ Giulia wordt aan diverse tests onderworpen op de Nürburgring.

‘Het was écht een diesel!’, aldus de fotograaf van AlVolante.it, die deze Giulia op de foto zette. Ook aan de auto zelf kun je zien dat het niet om de heftige GTA gaat, die kortgeleden werd voorgesteld. Minder luchtinlaten en kleinere, smallere wielen laten zien dat het hier om een wat rustigere uitvoering gaat.

Officieel is er nog niets vrijgegeven over de motoren maar de geruchtenstroom blijft de gemoederen bezig houden. Via diverse Italiaanse kanalen komt er informatie naar buiten die in de meeste gevallen aardig overeenkomt en ook vrij logisch is.
Topper van de reeks zou een 340 pk sterke zescilinder zijn, 3-liter groot. Een motor die gebouwd wordt bij VM en vermoedelijk redelijk overeenkomt met de krachtbron in de Maserati Ghibli (kijken we even naar het kenteken van deze Alfa?). Uiteraard zal die niet de versie zijn die lease-rijdend Nederland in grote aantallen gaat kiezen, daarvoor zijn de 135, 180 en 210 pk sterke 2.2 viercilinders voor bedoeld. Alfa verwacht dat meer dan 50% voor een dieseluitvoering zal gaan.

We horen in de wandelgangen dat de Giulia voor het eerst voor het publiek te zien zal zijn op de Autosalon van Frankfurt, van 17 t/m 27 september van dit jaar. Daar zullen dan de normale uitvoeringen te bewonderen zijn die enkele maanden later (houdt rekening met eerste kwartaal 2016) leverbaar zijn.