De normale Alfa Romeo Stelvio helemaal naakt

Na de eerdere onthulling mag het dan geen héle grote verrassing meer zijn, het is toch goed om de nieuwe Stelvio ook in Quadrifoglio-loze uitvoering zonder enige camouflage te zien. Op Alfa Romeo’s testcircuit in Balocco werden deze foto’s gemaakt.

De versie op de foto’s gaan we natuurlijk véél meer zien dan de Quadrifoglio en daarom is het goed om te zien dat ook deze uitvoering prima oogt. Oké, deze twee exemplaren zijn niet bepaald bedeeld met de grootste wielen van de optielijst maar als we er van uitgaan dat dit de instapversies zijn dan kan het natuurlijk véél slechter. Sterker nog; de Stelvio is in deze ‘burgermansversie’ mooi slank gelijnd.

Onder de motorkap van de Stelvio zijn de motoren uit de Giulia te vinden. Dat wil zeggen dat er op benzinevlak straks gekozen kan worden voor de 200 pk (nog niet bevestigd) en 280 pk variant, op dieselgebied begint het vermoedelijk bij 180 pk om gevolgd te worden door de 210 pk. Is dat allemaal wat magertjes voor je, dan kies je natuurlijk voor de heftige Stelvio Quadrifoglio.