Quadrofoglio Verde terug bij Giulietta en MiTo

alfa-romeo-mito-giulietta-qv-2014-b

Sinds de introductie van de MiTo en Giulietta bestonden van deze Alfa Romeo’s sportieve QV-versies. Met de recente aanpassingen en de nieuwe motoren werd het ook tijd voor een update voor de sportieve jongens, de MiTo QV en Giulietta QV.

Zowel de MiTo als Giulietta zijn in QV-uitvoering meer dan sportieve auto’s. Fijne rijeigenschappen, potente motoren en een rijke, sportieve uitrusting. Met de vernieuwing van het tweetal zijn deze zaken nog beter voor elkaar en is de grootste van de twee zelfs nog een stukje sneller ook.

alfa-romeo-mito-giulietta-qv-2014-d

De Alfa Romeo Giulietta QV heeft vanaf nu een 240 pk sterke 1750 Turbo onder de kap, met van de nodige verbeteringen die zijn ontleend aan de 4C waardoor de Giulietta nu 5 pk meer heeft dan voorheen. Dit zorgt er samen met de TCT-versnellingsbak voor dat de acceleratie naar de 100 nog maar 6,6 seconden in beslag neemt, twee tiende minder dan bij de vorige Giulietta QV.
Een vernieuwd inlaattraject moet zorgen voor een specifieker motorgeluid. In het interieur overheersen mooie materialen en veel leer. De sportievere stoelen zijn voorzien van een Alcantara huid en om je heen zijn de nodige QV-logo’s aan te treffen.
Een speciale Alfa Romeo Giulietta QV ‘Launch Edition’ moet het feest compleet maken. Van deze gelimiteerde versie worden slechts 500 exemplaren gebouwd. De koper kan kiezen uit een speciale matte Magnesio Grey lak, Alfa Rosso en Competizione Rosso. In alle gevallen is de Giulietta QV voorzien van zwarte aerodynamische spoilerset rondom.

alfa-romeo-mito-giulietta-qv-2014-c

Bij het vernieuwde MiTo-topmodel liggen de veranderingen vooral op esthetisch vlak. Onder de motorkap ligt nog steeds de 1.4 MultiAir met 170 pk, goed voor een top van 219 km/u en 0-100 sprint in 7,3 seconden. Details aan de buitenzijde die eerder in chroom waren uitgevoerd, zijn bij de vernieuwde MiTo iets minder glimmend. Ook de MiTo is voortaan in het matte Magnesio Grey verkrijgbaar.

De nieuwe QV’s zijn te bestellen vanaf mei dit jaar.