De zaag in je Alfa 8C: welkom Disco Volante [4]

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_10pop

De gelukkigen die over een klein jaar de sleutels in ontvangst kunnen nemen van de Disco Volante kunnen rustig slapen: de productieversie van de ‘Disco’ is net zo fraai als de conceptversie die eerder te zien was. De prachtige coupé van Carrozzeria Touring, gebaseerd op de Alfa Romeo 8C Competizione, is namelijk klaar en staat komende dagen op de Autosalon van Genève.

Na deel 1, deel 2 en deel 3 van ons ‘geboorteverslag’ is de Disco Volante nu helemaal af! Het eindresultaat is in onze ogen schitterend te noemen waarbij, in tegenstelling tot wat normaal gebruikelijk is, de productievariant nog lager op de wielen staat dan de concept die eerder getoond werd. Hierdoor oogt de Disco Volante nog breder en sportiever. Verder zijn er weinig verschillen waarneembaar, alleen de onderzijde van de achterkant (een bumper kunnen we niet over spreken) is gewijzigd.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_08pop

Tot in de kleinste details is de Disco Volante prachtig afgewerkt. Het team dat de auto heeft gebouwd, hieronder met z’n allen trots bij het eerste exemplaar, heeft een prestatie van topniveau geleverd. Het is geen allegaartje van bij elkaar geraapte onderdelen van andere modellen, slechts de koplampen komen overduidelijk van een andere auto, de Ferrari 599. De wielen van de 8C zijn gebleven, hier was dan ook geen verbetering mogelijk lijkt ons, ze passen perfect bij de auto.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_01pop

Binnen is er meer van de 8C Competizione bewaard gebleven. Met wat andere details, materialen en kleuren blijft het een interieur dat erg tot de verbeelding spreekt. Er zullen komende dagen ongetwijfeld meer foto’s van de Disco Volante verschijnen, we kunnen niet wachten!

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_11pop

Bron: Classic Driver