De zaag in je Alfa 8C: welkom Disco Volante [1]

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_01pop

Carrozzeria Touring Superleggera zet met veel liefde de zaag in je Alfa Romeo 8C Competizione. Pardon? Jawel, letterlijk gaan Dremel, boor en zaag je carrosserie in. Dit alles voor een goed doel: de bouw van een Disco Volante zoals deze in 2012 op de Autosalon van Genève werd voorgesteld aan het publiek.De eigentijdse replica kan dit jaar namelijk door een aantal liefhebbers besteld worden.

Verwacht geen grote aantallen. Een handjevol enthousiasten zal z’n 8C Competizione (Touring schaft er indien nodig graag eentje voor je aan) willen opofferen voor de bouw van een eigen Disco Volante. Het Engelse Classic Driver heeft de eer gehad om volledige toegang tot de fabriek van Carrozzeria Touring Superleggera te krijgen om daar reportages te maken over de bouw van deze zeer bijzondere Italiaan.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_02pop

Ontwerper Louis de Fabribeckers had natuurlijk een ontwerp kunnen maken waarbij had kunnen worden volstaan met het demonteren van de voorzijde en de montage van nieuwe onderdelen. Maar nee: de carrosserie van de Disco Volante is compleet nieuw. De vormgeving is een moderne interpretatie van ‘de Disco’ uit de jaren ’50 van de vorige eeuw.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_06pop

Zodoende laat Classic Driver pijnlijk zien (zoals hierboven) hoe de 8C compleet uit elkaar wordt gezaagd. Aangezien er naar schatting zes moderne Disco Volantes zullen worden gemaakt, moeten er net zoveel 8C’s geofferd worden voor de bouw. Aan elke daarvan zal zo’n 4.000 uren gewerkt worden om de 8C om te toveren tot zijn verre voorvader.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_08pop

Momenteel wordt er gewerkt aan de auto die op de Autosalon van Genève 2013 zal staan. Ook deze Disco Volante, nummer één dus, zal naderhand verkocht worden. De mal hieronder zal gebruikt worden om de handgemaakte aluminium carrosserie in vorm te kloppen voor de zes Disco Volantes ‘nieuwe stijl’.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_11pop

Enkele delen worden uitgevoerdin carbonfiber, maar het meeste is gemaakt van het materiaal waar Carrozzeria Touring Superleggera naam mee heeft gemaakt: het met de hand in vorm kloppen van aluminium koetswerken op een stalen basis. Zodra er weer een update is zullen we die weer met plezier tonen. Dat duurt echter nog even en tot dat vast mooie moment volstaan we met het laten zien van wat persfoto’s van de Disco Volante.

[nggallery id=114]

Bron: Classic Driver