Deelnemers PISTA méér dan tevreden

PISTA Trackday gaat nog leuker worden dan het al is

Exact twee weken geleden waren we op dit moment op het TT Circuit van Assen om daar te genieten van een trackday met alleen maar Italiaanse auto’s. De sfeer was fantastisch en we krijgen al veel vragen of we de data voor 2021 al weten. Wees gerust: zodra we dat weten schreeuwen we het van de daken.

Het leuke van een trackday is dat de aanwezige club mensen relatief klein is en je dus iedereen (op Corono-proof wijze) kunt spreken. Dat iedereen het leuk vond is ons dus niet ontgaan, de stemming was ontzettend vrolijk en naderhand hoorden we opvallend vaak ‘Tot de volgende keer, zéker weten!’. Daar doen we het natuurlijk voor, we willen met PISTA meer zijn dan een dagje rondjes rijden. PISTA moet een gezellige dag worden voor mensen die van hard rijden houden en hun auto de sporen willen geven op het circuit. Het leuke daarvan is dat de club mensen elkaar respecteert en waardeert. Daardoor is ook de vriendelijkheid óp de baan ongekend. Geen kamikaze-piloten die in hun huurauto denken een wereldkampioenschap te moeten winnen en iedereen staat tussendoor met elkaar te kletsen, zowel de eigenaar van een Alfa Romeo 8C als trotse bezitter van Fiat Panda 100HP of Ritmo racer kunnen elkaar waarderen en hebben het onder het genot van koffie over de gezamenlijke hobby.

Daarnaast is het leuk dat de groep groeit. Steeds meer mensen lijken op de openbare weg niet meer te kunnen genieten van de hobby zoals ze dat graag willen. Trackdays zijn daarbij een fantastische uitkomst. Het betreden van het circuit kan door trackdays met iedere portemonnee. Althans, als er íets in zit. Twee jaar geleden begonnen we met een budget-156 in CorsaItalia maar dat bleek niet helemaal de ideale start, de auto bleek al een iets te actief leven te hebben gehad. Inmiddels rijden we rond in een Alfa Romeo GTV V6. Fantastisch natuurlijk maar niet echt een basis die je koopt voor de paar muntjes die je onderin de wasmachine vindt. Daarom lees je binnenkort over onze nieuwe aanwinst, een Alfa Romeo GTV 2.0 TwinSpark. Een basis die je nu nog voor weinig vindt en waar echt wat leuks van te maken is.

Tot slot is er de categorie die de trackday ziet als een mooie mogelijkheid om de raceauto uit te laten en zelfs te testen. Serge van Os was met zijn team van H&S Corse aanwezig om rond te gaan in zijn 155. Zijn reactie willen we je niet onthouden:
“Twee weken geleden een super geslaagde Pista Trackday op Assen gehad. Zo’n gezellige sfeer, leuke bekende mensen en met 33 auto’s op de baan niet te druk. De motor in de 155 is inmiddels al 8 jaar oud en op de rollenbank zien we de pk’s langzaam wat terug lopen naar 217pk maar nog steeds geen rare geluiden, olieverbruik of wat dan ook. Ook de rondetijden worden steeds sneller ipv langzamer. Dus de nieuwe motor mag nog even nieuw blijven liggen op de zaak. 😉
Dit jaar hadden we door de covid19 niet veel gereden, alleen in Juni een DF op Zandvoort en dan nu deze Pista op Assen van Jan en Carlo. In de ochtend begonnen we op mega oude slicks maar met Lindsay ernaast ging het toch wel erg hard met 3 x een 1.56 en toen naar 25rondes 1 band zei van doe het zelf maar besloten we een wat nieuwere set te monteren, waar we SS2019 en in Juni bij elkaar 16 rondjes op hadden gereden.
Met niemand extra in de auto en wat minder brandstof inmiddels gingen de rondes steeds sneller met uiteindelijk een 1.54.3 als rondetijd dat is echt een bizar goede tijd! Ooo men, wat een fantastische auto is dit toch 😍. En wat blijft zon 4-cilinder fijn sturen van ronde 1 tot ronde 50 het maakt hem niet uit. Aan het eind van de dag mijn eigen auto voor het eerst van buiten gehoord op de baan met Lindsay achter het stuur die er ook als een raket mee ging ! (1.58.4) Hopelijk kunnen we volgend jaar iets vaker op het circuit rijden nu al zin in 👌💪.

Serge, bedankt voor je topreactie, PISTA moet in ieder geval twee keer plaats gaan vinden in 2021 dus dat komt goed!