Deze Ferrari 250 GTO werd in een kippenschuur gebouwd

ferrari-250-gto

Rod Tempero uit Nieuw Zeeland is een vakman, met als zijn vader en opa. Naast het restaureren van auto’s heeft hij dermate veel kennis in huis dat hij het presteert om eigenhandig een complete Ferrari 250 GTO te bouwen. ‘From scratch’, met enkel zijn kippenschuur vol gereedschap.

Het moet de droom zijn van iedere knul die gek is op klassieke en bijzondere auto’s: je eigen auto bouwen. Rod Tempero groeide er mee op en heeft inmiddels vele bijzondere auto’s nagemaakt. Na flink wat tekeningen te hebben gemaakt op een krijtbord, zoals hieronder te zien is, begint Rod samen met twee jonge jongens aan het project. Van nul af aan wat schitterends bouwen, daar gaat het om.

maserati

Wat er als basis dient? Dat hangt maar net van het project af maar in de meeste gevallen wordt alles, inclusief het chassis en de ophanging, helemaal zelf gemaakt. De motor komt meestal uit een donorauto. Nee, geen Busso V6 in een Ferrari, de basismotor moet dezelfde genen hebben als de auto die gereproduceerd wordt.

Het resultaat is verbluffend, adembenemend mooi en bijna ongeloofwaardig knap. De auto’s zijn niet van echt te onderscheiden en bieden hetzelfde rijplezier en gevoel als het origineel waar ze op geïnspireerd zijn.

ferrari-p4

Als je even de tijd hebt dan moet je écht even onderstaande video bekijken. Terwijl wij al druppels op ons voorhoofd krijgen als we aan ons Fiat 500-project denken, maakt Tempero één van de mooiste auto’s ter wereld na in een oude schuur.