Dit weekend: Spettacolo Sportivo Alfa Romeo 2016

Komend weekend is het weer tijd voor het jaarlijkse spektakel voor Alfisti. Duizenden liefhebbers van Alfa Romeo treffen elkaar op Circuit Park Zandvoort, waar er beide dagen weer ontzettend veel te zien en doen is. Dit jaar wordt de Spider extra in het zonnetje gezet, die bestaat namelijk 50 jaar.

Je vergapen aan zeldzame klassieke Alfa’s, koffie drinken met vrienden op het terras van het Club Café, neuzen in de pitboxen naar miniaturen, boeken of onderdelen. Hevig getunede moderne en klassieke Alfa’s van dichtbij bekijken op de paddock of met een bloedgang het circuit zien rondgaan. En misschien nog het mooiste van alles; zelf rijden op het circuit, of dat nou in de snelle circuittraining is of bij het wat rustiger vrij rijden. Dát is het Spettacolo Sportivo Alfa Romeo, een tweedaags Alfa-festijn van de SCARB, Nederland’s grootste en meest actieve Alfa Romeo-club.

Op 27 en 28 augustus gaan de poorten van Circuitpark Zandvoort weer open voor duizenden Alfa-liefhebbers uit Nederland en van ver daarbuiten. Elk jaar zien we meer buitenlandse bezoekers, vanuit bijvoorbeeld Italië, Groot Brittannië en Zwitserland, maar ook vanuit Litouwen en Polen.

Zo lang er plaats is kunnen SCARB-leden en buitenlandse gasten hun Alfa Romeo op de paddock parkeren. Ook kunnen zij inschrijven voor de diverse baanonderdelen.

Thema
SSAR 2016 Spider thema
Voor elke editie kiest de SCARB één of meerdere thema’s. In 2016 is dat de Duetto/Spider van de 105-serie die een halve eeuw geleden het levenslicht zag. Dat thema is ook terug te zien in de miniaturenexpositie in één van de pitboxen.

Programma
In juli gaat de vernieuwde website www.spettacolosportivo.eu online met alle informatie en aanmeldingsformulieren. Tot die tijd kan je een kijkje nemen om een indruk op te doen aan de hand van de editie 2015.