Ducati gaat onderdelen MotoGP en SBK verkopen

Onder andere krukassen, zuigers en drijfstangen verkrijgbaar

Vrijwel iedere racefan zou graag een onderdeel van zijn favoriete racer bezitten. Gewoon voor de heb, want gebruiken doe je zoiets natuurlijk niet. Tot voor kort was het slechts mogelijk om via veilingen of de juiste connecties aan dergelijke items te komen. Ducatisti wordt het nu aanmerkelijk makkelijker gemaakt, met racemotoronderdelen die via dealers, de officiële website en de Ducati Store in Borgo Panigale aangeschaft kunnen worden.

Welke motorsportliefhebber zou er nou niet een flank van de kuip van Andrea Dovizioso of Chaz Davies aan de muur willen hebben? Dergelijke items verschijnen helaas zelden op de markt. Beschadigd plaatswerk wordt bovendien vaak gewoon weggegooid, vanwege de gevaarlijke scherpte van afgebroken stukken koolstofvezel. Een compact motorcomponent is dan een stuk veiliger. Ducati gaat dergelijke MotoGP- en SBK-onderdelen, beschermd door een plexiglas omhulsel, nu verkopen via officiële merkkanalen. De eerste serie Ducati Memorabilia bestaat uit drijfstangen, krukassen, nokkenassen en zuigers.

Voor wie geen zin heeft om naar een dealer of de fabriekswinkel in thuisbasis Borgo Panigale te gaan is er vanaf 2020 de mogelijkheid om via www.ducati.com te bestellen. Alle onderdelen zijn voorzien van een technische beschrijving, informatie over het betreffende seizoen en een echtheidscertificaat (door CEO Claudio Domenicali en sportchef Gigi Dall’igna). Of de onderdelen ook daadwerkelijk gebruikt zijn wordt niet vermeld.