Ducati komt met gloednieuwe Monster 821

Monster-821

We blijven een zwak houden voor de Ducati Monster, of het nou één van de eerste varianten is of dat het gaat om de allernieuwste uitvoering. Met de komst van de nieuwe Monster 821 is er weer een middelgrote versie leverbaar van de derde generatie Ducati Monster.

Na de succesvolle onthulling van de nieuwe generatie Monster 1200 op de Milan International Motorcycle Show in november, introduceert Ducati nu de Monster 821. Sinds de Monster meer dan 20 jaar geleden werd gepresenteerd zijn er al bijna 300.000 Monsters verkocht. We kunnen er dus vanuit gaan dat Ducati die grens met de huidige Monster binnenkort gaat doorbreken. De nieuwe Monster 821 leunt volledig op de krachtige Monster 1200 waarbij een andere motor zijn grootste kenmerk is.

De zeer toegankelijke Monster wordt aangedreven door de nieuwste uitvoering van Ducati’s zeer succesvolle 821 Testastretta 11° motor en combineert 112 pk en 89,4 Nm koppel met een indrukwekkend lichtgewicht van 179,5 kg (drooggewicht) totaal. Deze stijlvolle mix van minimalisme en prestaties baant de weg terug naar de oorspronkelijke essentie van het Monster-concept.

High-spec remmen, uitstekende vering en stijlvolle componenten gecombineerd met Ducati’s beste ergonomische vormen zorgen voor de meest aantrekkelijke mid-range Monster ooit. Super comfortabel, met een innovatief aanpasbare zithoogte, 8-niveau traction control, 3-niveau ABS en 3-niveau Ride-by-Wire met Ducati’s gebruiksvriendelijke Riding Modes systeem.

De nieuwe Monster 821 staat vanaf juli 2014 bij de Ducati dealers in verschillende uitvoeringen. De speciale Monster 821 Dark is uitgerust met een zwart frame en zwarte wielen voor een prijs in Nederland van € 11.790 incl. BTW, de Monster 821 in Ducati rood met rood frame en zwarte wielen of star white silk met rood frame en mat rode wielen zal in Nederland € 12.290 incl. BTW gaan kosten. Zowel de rode als witte kleurstelling is voorzien van bijpassende cover voor de passagiersplaats. Het gloednieuwe model is ook beschikbaar in 35kw uitvoering voor het A2-rijbewijs.