Eerste Alfa Romeo's 4C voorgesteld aan de eigenaars

131031_AR_4C_launch_Consegna_02

Enkele weken geleden raasden we zelf nog met de nieuwe Alfa Romeo 4C over Balocco, het testcircuit van Alfa Romeo. De volledige rijtest lees je in nummer 2 van AutoItalia Magazine. Helaas moesten wij zonder sleutel weer richting Nederland, in tegenstelling tot de eerste geluksvogels die afgelopen week konden rijden met de 4C.

Afgelopen week werd op het Balocco Test Centre in Vercelli namelijk een ceremonie gehouden die in het teken stond van de aflevering van de eerste vijf Alfa Romeo’s 4C Launch Edition. De Launch Edition is een gelimiteerde oplage die gekenmerkt wordt door een flink aantal opties waarvoor je normaal een kruisje op de optielijst moet zetten. 500 exemplaren van deze Launch Edition blijven in Europa, 5 stuks hiervan werden er afgelopen week aan hun nieuwe eigenaar voorgesteld.

Afbeelding-2

De eigenaars van deze 4C’s zijn afkomstig uit Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Italië en werden in de watten gelegd met een speciale bijeenkomst waarbij er flink gereden kon worden op Balocco. Eregast was de coureur Nicola Larini die een trofee in ontvangst nam die in het teken stond van zijn DTM-titel van precies 20 jaar geleden achter het stuur van de Alfa Romeo 155 V6 Ti.

Meer lezen over de 4C? Koop dan hier editie 2 van AutoItalia.