Eerste Alfa Romeo Giulia’s in september bij klanten

Er wordt ons nogal eens gevraagd of we weten wanneer er eindelijk Giulia’s op de Nederlandse wegen gezien kunnen worden. Eindelijk hebben we een antwoord: zeer spoedig! Klanten die vroeg waren met hun bestelling en de juiste versie kozen kunnen namelijk komende maand al kilometers maken.

Het heeft even geduurd inderdaad, de komst van de nieuwe Giulia. We bedoelen dan even niet de presentatie van het model maar de daadwerkelijke komst in Nederland. Toch gaan de wegen in ons land er binnenkort een stuk fraaier uitzien: klanten die voor de 150 pk sterke diesel hebben gekozen en vroeg waren met bestellen hoeven niet lang meer te wachten.

Alfa Romeo heeft er voor gekozen eerst een flinke hoeveelheid te produceren van de 150 pk sterke 2.2 diesel. Heb je dus gekozen voor die versie dan komt er aan het wachten spoedig een eind. Zo vertelde een lezer van CorsaItalia dat hij volgens de dealer over twee weken zijn auto kan verwachten. Uitlevering van deze, in Nederland populaire variant, zal komende maand vol op stoom zijn. Het kan natuurlijk zijn dat je al wél een Giulia hebt zien rijden, vermoedelijk gaat het dan om een verkochte demo-auto van een dealer.

De overige diesels en de 200 pk sterke 2-liter benzine-motor komen iets later op gang, vermoedelijk moeten klanten daarvan geduld hebben tot oktober/november.