Eerste klanten ontvangen nieuwe Alfa Romeo Giulia

In Italië zijn de eerste klanten voorzien van hun bestelde Alfa Romeo Giulia. Het betekent de start van een nieuw tijdperk voor Alfa Romeo, de Giulia is de meest belangrijke auto in decennia voor het merk. In Italië is de kans dus aanwezig dat je tijdens de zomervakantie al behoorlijk wat Giulia’s ziet rijden.

We vinden het niet meer dan logisch dat de Italiaanse klanten de eerste zijn die hun auto in ontvangst mogen nemen. Zes vroege vogels konden afgelopen week hun auto starten en voor het eerst naar huis rijden. De eerste afleveringen waren allemaal diesels, zowel de 150 pk als de 180 pk.

In Nederland is de Giulia zeer goed ontvangen en we weten van een aantal dealers dat er al flink wat orders zijn geschreven. De inruil is daarbij zeer gevarieerd, iets dat een goede zaak is. Zo zagen we dat de demo-Giulia van Wim Prins amper stil heeft gestaan deze dagen, kon ook dealer Kien op veel interesse rekenen en noteerden ze bij Auto ’t Hooft al flink wat orders. Raymond Karelse van ’t Hooft: “Het is mooi om te zien dat er niet alleen ‘interesse’ is maar ook daadwerkelijk kopers. Tot nu toe zijn het zonder uitzondering fraaie en compleet uitgevoerde Giulia’s die besteld zijn. Qua inruil is het lekker divers, van mensen die al jaren Giulietta rijden en nu de stap kunnen maken tot BMW- en Audi-rijders die voor Alfa Romeo kiezen. Van die laatste groep zijn het zowel mensen die ‘eindelijk weer voor Alfa Romeo kunnen kiezen’ als kopers die voor het eerst kennismaken met Alfa.

Wanneer de eerste Giulia’s in Nederland worden afgeleverd is nog even een kwestie van koffiedik kijken, we vermoeden dat de eerste gelukkigen geduld moeten hebben tot na de zomervakantie.