Eerste PISTA Trackday zeer geslaagd

Trackday voor alleen Italiaanse auto's viel goed in de smaak

Gisteren vond de eerste editie van PISTA plaats, een trackday voor alleen Italiaanse auto’s. Met meer dan genoeg baantijd, een zeer divers aanbod aan auto’s en een bijzonder gezellige sfeer is na deze eerste keer één ding meer dan zeker: volgend jaar gaan we weer!

Het idee ontstond enkele jaren geleden, samen met Jan Nijland van Bella Macchina. Het zou toch leuk zijn dat je met je Italiaanse auto niet tussen de vele BMW’s en Porsches rijdt maar alleen met gelijk gestemden. Het sudderde een tijdje en begin dit jaar hakten we de knoop eindelijk door: PISTA Trackday moest nou toch echt maar eens gaan gebeuren.

En dus reden er gisteren 23 auto’s op een prachtig droog TT Circuit Assen rond. Een mild zonnetje maakte het feest compleet en dus konden de bestuurders van Abarths, Alfa Romeo’s, Fiats en een Ferrari voluit genieten van hun scheurijzers. De sfeer was dermate goed en de reacties zo positief dat deze eerste PISTA zeker weten een vervolg krijgt. Sterker nog: we neigen er naar om volgend jaar voor twee edities te gaan: eentje in het voorjaar, eentje in het najaar. Om niets te missen hou je de website pistatrackday.nl in de gaten en volg je PISTA op Facebook.