Extra scherp: Ferrari California T Handling Speciale

De Ferrari California T mag dan te boek staan als ‘instap-Ferrari’, dat het allerminst een milde GT is konden we concluderen na onze uitgebreide rijtest voor CorsaItalia. Hoewel je niks miste ontbrak het voor de purist wellicht aan wat scherpe randjes. Daar is nu een oplossing voor in de vorm van het Handling Speciale Package.

Voor CorsaItalia reden we uitvoering met de vernieuwde California, de T. Hoewel de California T aanzienlijk meer Ferrari is dan sommigen wellicht nog steeds denken konden we het maar niet voor elkaar krijgen de auto vijf minuten rust te gunnen. De ‘T’ bleek tot fantastische dingen in staat, al mocht het soms nog net een tandje puurder. Voor mensen die het daarmee eens zijn is er nu de Ferrari California T Handling Speciale.

De HS krijgt een dynamischere set-up met aangepaste (magnetisch geregelde) dempers, stijvere veren en de al fantastische versnellingsbak schakelt nóg sneller. Als kers op de taart is het uitlaatsysteem aangepast voor een extra aanwezig geluid.

Wij zouden direct voor de kleurcombinatie van de ‘Cali’ op deze pagina’s gaan om het sportieve karakter te onderstrepen. Mocht je voor een wat rustigere kleur gaan is de Handling Speciale nog altijd te herkennen, de vernieuwde grille en diffuser aan de achterzijde zijn in Grigio Ferro gespoten, het gaas en de uitlaateinden zijn matzwart uitgevoerd.

De Ferrari California T Handling Speciale is 2 en 3 juli (2016) te zien tijdens Concours d’élégance op Paleis Het Loo.

[Best_Wordpress_Gallery id=”5″ gal_title=”Ferrari California T HS”]