F1 Bahrein 2018: Vettel wint, eerste punten voor Alfa Romeo!

De tweede race van het F1-seizoen zit er op en wederom was het feest voor de Tifosi. Vettel stuurde zijn Ferrari als eerste over de eindstreep maar dat is eigenlijk niet de reden van dit bericht: Alfa Romeo scoorde de eerste punten van het seizoen en daarmee dus ook sinds de terugkeer in de Formule 1.

Normaliter brengen we geen verslag uit van een GP, de F1 fans zullen de wedstrijd meestal al gezien hebben of lezen uitgebreid op andere websites. Deze keer is het echter wél een bericht waard, Alfa Romeo Sauber heeft namelijk de eerste twee punten gescoord. Ericsson reed zijn Alfa in een erg mooie race naar een negende plaats, op het hoogtepunt reed hij zelfs op positie zes. Dat wist hij helaas niet vast te houden maar punten in race 2 is sowieso sneller dan we verwacht hadden. Charles Leclerc (foto boven) behaalde de veertiende plaats. Geen punten dus maar wel netjes naar de finish gereden.

De winst ging naar Ferrari-coureur Vettel, die eigenlijk de hele race domineerde. Vlak achter hem Bottas, die op wat meer afstand werd gevolgd door Hamilton. Raikkonen hield het feest helaas al wat eerder op, door een grote fout in de pitsstraat kon hij niet verder. Dat was nog niet eens het ergste, een bandenwisselaar werd door hem overreden en brak zijn been.