Ferrari 212 Export Barchetta (1952) verkocht voor 6,7 miljoen

Ferrari-212-Export-Barchetta-Villa-d-Este-2015-025

Afgelopen weekend werden er bij het Concorso d’eleganze Villa d’Este flink wat bijzondere klassiekers geveild. Een aardige hoeveelheid daarvan ging de magische miljoen voorbij maar één van de auto’s spande de kroon: deze bijzondere Ferrari 212 Export Barchetta wisselde van eigenaar voor bijna 7 miljoen euro.

Zelfs Enzo Ferrari zelf had het vermoedelijk niet verwacht toen deze 212 in 1952 klaar was en in dat jaar direct aan zeven grote evenementen mee deed. Met 160 pk uit een 2.562 cc grote V12 was het echter wél gelijk duidelijk dat het om een bijzonder stukje techniek ging. Met zijn drie Weber 36 DCF carburateurs, vijfversnellingsbak (in 1952!) en onafhankelijke wielophanging vóór was het een vooruitstrevende auto en dat blijkt wel als je nu, 63 jaar later, de lijst bekijkt van races waaraan de 212 heeft deelgenomen.

Ferrari had in die jaren een bijzondere manier om de auto’s te nummeren. Raceauto’s kregen een oneven chassisnummer, exemplaren die voor de straat werden gebouwd een even nummer. Deze 212 Export Barchetta werd de laatste door Touring gebouwde racer met de potente Tipo 212 motor en even chassisnummer 0158. We hoeven niet te vertellen dat een dergelijke Ferrari V12 uit begin jaren ’50 met matching numbers zo’n beetje de holy grail in de klassiekermarkt is.

Baron Luigi Chiaramonte Bordonaro kocht de Ferrari op 5 februari 1952. De baron was een fervent Ferrari-liefhebber en hij had al een ’tweedehands’ 166 Allemano Spider en niet veel later volgde er een 750 Monza. Chassisnummer 0158 ED, de 212 dus, was bedoeld om deel te nemen aan diverse race-evenementen. Na het seizoen van 1955, vele overwinningen en podiumplaatsen later, werd de auto verkocht naar Zwitserland. De nieuwe eigenaar, Edouard Margairuz, reed er nog een jaar mee in diverse evenementen, onder andere de Mille Miglia van 1956. Daarna mocht de Barchetta met pensioen.

Niet veel later werd de schitterende tweezitter verkocht naar Amerika waar hij in handen kwam van diverse  echte Ferrari-liefhebbers. Tot afgelopen weekend resideerde de 212 in California waar de Ferrari rustig van zijn pensioen aan het genieten was. Dat betekent niet dat hij alleen ergens in een verzameling stond: de Italiaan was nog regelmatig te zien bij historische evenementen en rally’s. Daar werd er gewoon vól de sporen gegeven aan de originele motor, bak en achteras.

Tot nu toe was het recordbedrag dat voor een 212 Export werd betaald bijna € 3 miljoen euro. Dat was dan wel een dicht exemplaar maar dat deze Barchetta voor riant meer dan het dubbele is geveild geeft duidelijk aan dat er nog geen einde lijkt te komen aan de klassiekerprijzen van het duurdere segment.