Kopen? Ferrari F1 van Alesi en Berger binnenkort geveild

Formule 1-auto’s worden niet vaak te koop aangeboden, Formule 1-auto’s met (originele) motor zijn helemaal een zeldzaamheid en als het geheel dan ook nog gesierd wordt met diverse steigerende paardjes kun je helemaal spreken van een zeldzaamheid. Op 24 oktober wordt in Londen de Ferrari 412 T1 uit 1994 geveild, met een van de best klinkende F1-motoren aller tijden.

De ene Ferrari-fan zal bij het zien van de 412 T1 zachtjes nee beginnen te schudden, de ander opent gelijk Funda om te kijken wat z’n huis zo ongeveer opbrengt. In 1994 is de ‘Scuderia’ verworden tot een B-team. Sporadisch bereikt men het podium, maar voor de echte prijzen doen de Italianen sinds 1991 niet meer mee. In 1994 wordt de weg naar boven weer gevonden met de volledig nieuwe 412 als strijdwapen, al grossiert ook dit model in uitvalbeurten. In Hockenheim wint good old Gerhard Berger zelfs de Duitse Grand Prix in Hockenheim. Chassis 149, dat nu onder hamer gaat bij RM Sotheby’s, won geen GP’s maar eindigde in handen van Berger wel tweede op Monza en met Jean Alesi aan het stuur derde op Interlagos. Na zijn wedstrijdcarrière blijft de auto tot 2002 in handen van de fabriek, waarna hij via diverse eigenaren in een Zwitsers museum terecht komt. In 1995 brengt het team met opvolger 412 T2 de laatste V12 aan de start van een Formule 1-race.

Hierboven zie je de Ferrari 412 T1 van 1994. Dit is overigens een auto die net anders bestickerd is, wellicht puur een demonstratie-auto.

Steek jij als laatste je hand in de lucht voor de hamer valt, ga je naar huis met een door Ferrari Classiche gecertificeerde auto, inclusief twee extra sets wielen, een externe startmotor, bandenwarmers en jacks. Hou er wel rekening mee dat je dan eerst tussen de 1,4 en 1,8 miljoen Britse ponden af moet rekenen.