Ferrari 458 Spider Speciale in aantocht

ferrari-458-spider-speciale-2015

September 2013 debuteerde de gelimiteerde Ferrari 458 Speciale, de extra snelle 458 die nog een stuk puurder en giftiger is dan de Italia. Vier maanden later was er echter slecht nieuws voor mensen die nog aan het sparen waren: de Speciale was al uitverkocht. Er is weer hoop voor die mensen.

Volgens diverse bronnen bij Ferrari zou men werken aan een speciale Ferrari 458 Spider. Ferrari geeft er zelf nog geen commentaar op maar heel verrassend is deze stap niet en het merk zou, onder de vaste klanten van het merk, al orders aan het schrijven zijn. Het zou gaan om een variant die vrijwel identiek aan de 458 Speciale is maar dan met het bekende klapdak.

Ferrari geeft met de Spider Speciale (of hoe deze dan ook gaat heten) antwoord op de McLaren 650S Spider. De Ferrari komt er qua rijden in veel tests beter van af maar biedt nog geen mogelijkheid tot open genieten in deze klasse. Onder de achterklep ligt bij de toekomstige Super-Spider de bekende atmosferische 4,5 liter V8 met een vermogen van 605 pk. Een nieuwe motor met turbo laat dus nog even op zich wachten.

We vermoeden dat de Ferrari 458 Spider Speciale wel eens op de Autosalon van Parijs kan staan, oktober dit jaar.