Ferrari Dino 246GT met beetje werk te koop

ferrari-dino-246gt-barnfind-01

Je komt best wel eens Ferrari’s uit de jaren ’70 tegen die wat werk verlangen om ze weer in nieuwstaat te krijgen. Bij deze Dino mogen de handen echter wel even serieus uit de mouwen worden gestoken om de Italiaan weer in topconditie te krijgen.

Slechts twee jaar werd hij gebruikt, deze Dino. Het verhaal bij deze 246GT is namelijk dat de auto in 1973 nieuw werd verkocht In Kirkcaldy aan de eerste eigenaar die de auto bestelde in de niet veel voorkomende kleur Verde Pino. Inclusief de optionele koplamp-kappen. De eigenaar had er al redelijk snel genoeg van en verkocht de prachtige Dino al na een jaar.

ferrari-dino-246gt-barnfind-02

De tweede eigenaar was een motorcoureur (volgens het bericht een bekende) die op de openbare weg exact zo reed als dat hij met zijn motor op het circuit deed: hard en ietwat onbezonnen. Volgens de aanbieder reed de beste man in 1975 huiswaarts op zijn gebruikelijke manier en werd dit opgemerkt door de politie. Deze zette de achtervolging in maar konden de coureur niet bijhouden. Hij was zich echter wel degelijk van bewust dat de politie hem achterna zat en scheurde naar huis om zijn Dino in de parkeergarage te zetten en hem vervolgens een tijdje niet te gebruiken.

ferrari-dino-246gt-barnfind-03

Ondertussen had de niet ongefortuneerde scheurneus al een nieuwe auto gekocht en zodoende vergat hij de Dino al snel. 39 jaar later duikt de auto op in de garage van de eigenaar. Met een mijlenstand van 13.932 (22.291 km) zou je zeggen dat de auto in nieuwstaat zou verkeren maar dat is dus niet helemaal waar: de stalling bleek alles behalve waterdicht te zijn en dus stond de Dino bijna 40 jaar vocht te vangen in een klamme garage die amper kon doortochten. Het resultaat daarvan is te zien op de foto’s.

Hij wordt aangeboden op de veilingsite van Silverstone Auctions (ook voor meer info en foto’s) waarbij we helaas geen prijs kunnen vinden. Voor de juiste prijs is het ongetwijfeld een goede aanschaf want prijzen van Dino’s zitten ontzettend in de lift. Een nog mooier Dino-barnfind-veraal vond je al eerder op de site!