Ferrari F12 TRS: daar is het volgende ‘Special Project’ al

Ferrari-F12-TRS-gal-01

Het lijkt er op dat de afdeling Special Projects van Ferrari op volle toeren draait op het moment. De ene is nog niet officieel voorgesteld of er is al een ander exemplaar gespot. Deze keer gaat het om de F12 TRS, een open F12 die wat trekjes lijkt te hebben van de klassieke Testa Rossa’s van eind jaren ’50.

Terwijl we eerder deze maand wat eerste foto’s konden laten zien van de Ferrari SP America vindt Ferrari het twee weken later tijd om nog een Special Project exemplaar uit de doeken te doen. Het gaat om een open exemplaar op basis van de F12berlinetta waarbij er de nodige knipogen naar het verleden zijn gemaakt.

Ferrari-F12-TRS-gal-02

De voorruit die overloopt in de zijruiten doet denken aan klassieke racers die ook een soort gelijke constructie hadden, dan vaak bestaande uit dunne stalen frames, in tegenstelling tot de veilige kooi-constructies van nu. Ook de twee bulten achter de hoofden van de inzittenden doen aan klassieke sportwagens denken.

Ferrari-F12-TRS-gal-03

Ferrari heeft officieel nog niets gemeld over dit exemplaar maar vorige week is wel bovenstaande naam geregistreerd. Daarmee lijkt het vrijwel zeker dat de auto op bovenstaande foto’s de F12 TRS is, mede door de subtiele verwijzingen naar de klassieke Testa Rossa, vaak als TR aangeduid.

Volgens Ferrarichat beschikt de auto over de nodige KERS-techniek, voor de F12 TRS zou de eigenaar ruim 3 miljoen euro hebben moeten achterlaten bij Ferrari.