Ferrari F12berlinetta wint Compasso d’Oro

Ferrari_F12_Berlinetta_01

In onze ogen is de F12berlinetta één van de mooiste Ferrari’s van de laatste 10 jaar. Daarin zijn we kennelijk niet de enige want Ferrari heeft met dat model de Compasso d’Oro (Gouden Kompas) gewonnen. In Milaan nam Ferrari gisteren de prijs in ontvangst.

De ADI jury sprak er lovende woorden over de F12berlinetta die volgens hen technologie en vormgeving perfect combineert. Hiermee doelde de jury op de glooiende, dynamische vormen van de F12 en de innovatieve aerodynamische oplossingen die hand in hand gaan met die vormen.

De Ferrari F12berlinetta werd ontworpen door Ferrari’s eigen Styling Centre, in samenwerking met Pininfarina. Het model is tevens de meest krachtige straatauto die het merk ooit bouwde, al gaat de LaFerrari er nu wel met een flink verschil voorbij.

Het is niet de eerste keer dat Ferrari die Compasso d’Oro in de wacht sleept, in 2001 mocht Luca di Montezemolo de prijs al in ontvangst nemen om de resultaten van Ferrari als innovatief bedrijf en de kennis en uitwerking op het gebied van de motoren die het merk bouwt.