Ferrari F8 Tributo genomineerd bij Auto van het Jaar 2019

Supercar dringt door tot longlist van Auto van het Jaar verkiezing

De Italiaanse merken hebben een naam hoog te houden als het gaat om overwinningen en tweede en derde plekken bij de Auto van het Jaar-verkiezing. Sinds 1964 werden er 12 eerste, 11 tweede en 5 derde plaatsen behaald. Hoewel we er de volste vertrouwen in hebben dat er volgend jaar de nodige Italianen op de lijst staan is het dit jaar tamelijk rustig.

Toch is er een opvallende kandidaat uit Italië: de Ferrari F8 Tributo. Doorgaans vind je in de lijst van de verkiezing niet veel sportwagens, al won in 1978 de Porsche 928. Of er dit jaar ook een supercar op de eerste plek eindigt durven we niet te voorspellen, er zijn namelijk veel populaire auto’s op de lijst, zoals de Tesla Model 3, Kia e-Soul en Porsche Taycan. Het zou ons niet verbazen als er dit jaar een elektrische auto met de winst vandoor gaat.

De longlist voor 2020
Audi E-Tron
BMW 1-Series, Z4, X6 en X7
DS3 Crossback
Ferrari F8 Tributo
Ford Puma
Kia e-Soul
Mazda 3 en CX-30
Mercedes-Benz CLA, EQC, GLB en GLS
Nissan Juke
Opel/Vauxhall Corsa
Peugeot 208
Porsche 911 en Taycan
Range Rover Evoque
Renault Captur, Clio en Zoe
Skoda Kamiq en Scala
SsangYong Korando
Subaru Forester
Tesla Model 3
Toyota Camry, Corolla, RAV4 en GR Supra
Volkswagen Golf en T-Cross

Deze lange lijst wordt spoedig teruggebracht naar 8 auto’s. Deze auto’s worden daarna getest door de jury uit heel Europa, waarbij voor Nederland Gert Wisse (ANWB), Jaco Bijlsma (AutoVisie) en Peter Hilhorst (AutoVisie/Telegraaf) mee doen.