Ferrari FF krijgt V8-update en facelift

ferrari-ff-01

Dit jaar is de Ferrari FF 3 jaar oud geworden en Ferrari vindt dat reden genoeg om over een update te gaan nadenken. Met zowel uiterlijke als technische aanpassingen belooft de FF flink te veranderen, niet in de laatste plaats door de komst van een V8 krachtbron.

Op dit moment hoef je niet te kiezen als het gaat om de motorisering van je FF, in het vooronder ligt namelijk altijd de zeer potente V12 met 660 pk. Daar komt echter verandering in want het lijkt er op dat de nieuweling de beschikking krijgt over twee motoropties. De V12 zal vermoedelijk meer vermogen krijgen en in de buurt komen van 700 pk, uiteraard weer verdeeld over vier aangedreven wielen.

Tot zover niet zo heel verrassend maar naar alle waarschijnlijkheid wordt er ook een V8 met twee turbo’s leverbaar in de FF, afkomstig uit de California T en de opgefriste 458 die volgend jaar gepresenteerd wordt. Ook al de automatische bak met zeven verzetten en dubbele koppeling plaats gaan maken voor een versnellingsbak met een verzetje meer. Dit om de sprintcapaciteiten van de FF verder te verbeteren en tevens een CO2-verlaging tot stand te brengen.

ferrari-ff-02

Naast de technische updates zal er ook qua vormgeving het één en ander veranderen. Om het gewicht niet verder te laten oplopen zal er meer gebruik gemaakt worden van carbonfiber. Dat zal onder andere gebruikt worden voor de gewijzigde achterkant die minder recht zal zijn en iets meer een coupé lijn zal krijgen. Best jammer aangezien we best te spreken zijn over de speciale lijn van de FF maar we twijfelen er niet aan dat Ferrari wat moois uit de pen weet te krijgen.