Ferrari gaat meer modellen met hybride-techniek uitrusten

Naast de LaFerrari zullen er in de toekomst meer modellen uitgerust worden met hybride-technologie, aldus Sergio Marchionne zelf. Vanaf 2019 zullen de nieuwe modellen worden uitgerust met hybride-techniek om nog meer vermogen te genereren. Net als bij de LaFerrari is de insteek dus meer kracht, met als prettige bijkomstigheid een hogere efficiëntie.

Het eerste model dat zal kunnen profiteren van de nieuwe technieken is de opvolger van de F12, die vermoedelijk in 2020 zal worden gepresenteerd. Ferrari heeft eerder dit jaar al een patent aangevraagd voor een nieuwe elektrische aandrijflijn waarbij er ook 30 kilometer volledig elektrisch gereden kan worden.

Marchionne gaf ook aan dat er de komende jaren het nodige gaat veranderen om nog meer auto’s te kunnen produceren. Daarbij werd ook de indruk gewekt dat er meer luxe modellen van Ferrari zouden komen. We hopen maar dat een SUV daar niet bij hoort. Hoewel er ongetwijfeld veel geld mee te verdienen valt, zou het, wat ons betreft, het imago van het merk aardig om zeep helpen.

Afbeelding: Autocar.co.uk.