Ferrari gaat voor record in 2021

In Nederland nu al beste jaar ooit voor het merk met het steigerende paard.

Dat het niet bij alle merken voor de wind gaat in de auto-industrie mag bekend zijn. Problemen met de toelevering van onderdelen, chip-tekort, te laat in de elektro-modellen, noem het maar op: redenen waardoor niet iedere fabrikant zwarte cijfers ziet. Ferrari is weer eens een buitenbeentje: het merk stevent af op een recordjaar.

Afgelopen kwartaal kwamen dermate veel klanten bij een dealer een nieuwe Ferrari bestellen dat het merk de verwachtingen voor 2021 naar boiven heeft bijgesteld. In datzelfde kwartaal werden ook meer auto’s dan verwacht afgeleverd dus Ferrari heeft de productie kennelijk goed op orde. Ferrari heeft ook nog eens het geluk dat het, in tegenstelling tot fabrikanten van kleine en goedkope auto’s, een hele dikke winst maakt per verkocht auto. Zo’n 35 procent. Daardoor behaalde het merk in het derde kwartaal een nettowinst van € 207 miljoen, een vijfde meer dan een jaar eerder.
Ferrari verwacht dit jaar een brutowinst te maken van 1,5 miljard. De verwachtingen voor de nieuwe 296 GTB zijn hooggespannen. Dit is, na de SF90, het tweede hybride-model van het merk. In 2022 komt Ferrari met de Purosangue, de eerste SUV van het merk.

In Nederland gaat het zo mogelijk nóg beter voor het merk: Ferrari heeft hier nú al een recordjaar te pakken en dan hebben we zelfs nog twee maanden voor de boeg.