Ferrari hangt prijskaartje aan GTC4lusso

Ferrari presenteerde enkele maanden geleden de GTC4lusso, als opvolger van de karakteristiek vormgegeven FF. De GTC4lusso houdt het midden tussen een facelift en een compleet nieuwe auto. De lijn is grotendeels hetzelfde gebleven maar eigenlijk is alles anders, tot aan de vorm van de achterste zijruitjes aan toe. Nu is ook de prijs bekend.

De grote Ferrari (4,92 meter lengte en 1,98 meter breedte willen we allerminst als compact bestempelen) werd ook nog iets krachtiger dan zijn voorganger (690 versus 660 pk). Met de FF zette Ferrari een gewaagde auto neer, met diens opvolger werd de ruwe diamant iets bijgeslepen. De atmosferische V12 is natuurlijk alleen al reden genoeg om tot de koop over te gaan maar ook het uiterlijk werkt positief mee. Wel even de kanttekening dat de GTC4lusso het net als de FF beter in het écht doet dan op foto’s.

De FF kostte nieuw € 352.932 maar Ferrari zou Ferrari niet zijn als ze een nieuw model natuurlijk net eventjes wat duurder maken, er komt tenslotte ook weer wat meer voor terug. De vanafprijs van een GTC4lusso bedraagt € 361.906. Juist ja! We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat je met wat lekkere opties al vlot de vier ton voorbij raast. Nu kun je roepen dat dat belachelijk veel geld is maar als je ziet dat Ferrari op een recordjaar afstevent zouden ze gek zijn als ze het er niet voor vragen.