Ferrari Monza SP1 en SP2 zijn nieuwste ‘Special Projects’

“Jullie mogen absoluut niet fotograferen jongens!”, dat vertelde Ferrari haar zeer speciale gasten die werden uitgenodigd om de twee nieuwste snoepjes van Special Projects, kortweg aangeduid met SP, te komen bekijken. Dat dat tegenwoordig niet meer gaat zonder iedereen door een scanner te laten wandelen en telefoons in te nemen blijkt wel uit bijgaande foto’s.

In Maranello toonde Ferrari de Monza SP1 en SP2. Aan speciale gasten welteverstaan. Dat betekent dat het dan gaat om klanten die al de nodige zeer bijzondere auto’s in de garage hebben staan ofwel dermate veel geld hebben dat Ferrari het handig vindt ze er bij te hebben.

De Monza SP1 en SP2 zijn beide zeer bijzondere auto’s die, zo te zien, meer voor het circuit zijn bedoeld dan voor de weg. Geen voorruit en niet bepaald een interieur dat geschikt is om boodschappen te doen, lijkt ons. De prachtige uitvoering van de SP1 éénzitter kan ons erg bekoren, met prachtig bruin leder, dat bijna een vintage uitstraling heeft. De SP1 is ook aanwezig in het rood en oogt dan wat moderner. De zwarte tweezitter is iets saaier qua kleurstelling. Overigens diende voor beide Monza’s de 812 Superfast als basis.

Als er meer foto’s zijn dan plaatsen we die later, evenals de officiële informatie van Ferrari.