Ferrari op podium bij 24 uur van Daytona

ferrari-24h-daytona-03

Afgelopen weekend is het Ferrari gelukt om bij de 51e 24 uurs race van Daytona op het podium te belanden. Op Florida’s Daytona International Speedway was het dus feest voor het merk uit Modena, dat met vier teams met 458 Grand AM’s in de top tien eindigde.

Voor de tweede keer deden er Ferrari’s mee aan het evenement, na er vorig jaar hun debuut te hebben gemaakt. Van de zes raspaarden die meereden kwam het beste resultaat van het team AIM Autosport dat z’n Ferrari, met aan boord afwisselend Emil Assentato, Anthony Lazzaro, Nick Longhi en Craig Wilkins op de derde plek zag eindigen door in de laatste ronde nog net een auto in te halen. Op één en twee waren de Sport Customer Racing Audi’s te vinden.

ferrari-24h-daytona-02

Op plek vier ook een Ferrari, namelijk die van Scuderia Corsa Ferrari met in het rijdersstoeltje Olivier Beretta, Alessandro Balzan, Marco Frezza en Alessandro Pieguidi. De Ferrari van AF Waltrip eindigde op plek acht, op de negende plaats de 458 van Extreme Speed Motorsport.

ferrari-24h-daytona-01

De auto waarin onder andere Max Papis en Giancarlo Fisichella reden moest helaas door elektrische storingen opgeven. Jammer, want het was, toen het nog goed ging, de snelste Ferrari op de baan.