Ferrari Purosangue krijgt Roma-trekjes

Het is niet de eerste keer dat de Ferrari Purosangue gespot wordt. Ook niet de tweede of derde. Langzaam maar zeker zijn er wel wat eerste lijnen te ontdekken en is er afscheid genomen van het Maserati-plaatwerk dat voor de testauto werd gebruikt.

Ferrari en een SUV… Er is al veel over gezegd en we houden het nu even bij de komst, niet bij de noodzaak of wens van die komst. Het lijkt er steeds meer op dat de Purosangue een hoge sportwagen inplaats van een traditionele SUV gaat worden. Een sterk aflopende daklijn, weinig overhang voor door de ver naar achter geplaatste motor en ook aan de achterzijde weinig overhang. Reken er dus niet op dat de Purosangue een semi-verhuiswagen wordt.
Op deze foto’s (via moriacolom) zien we voor het eerst wat lijnen van de sportieve 4×4, waarbij het front Roma-trekjes lijkt te krijgen. Zowel de lijn van de motorkap, iets zichtbare contouren van de koplampen en ook de grille doen denken aan de Roma. Hopelijk is de rest van de carrosserie net zo strak gelijnd als dat voorbeeld en wordt het geen auto met talloze zinloze knikken, gleuven en vouwen.
Volgend jaar zien we de Purosangue zonder camouflage.

Ter vergelijking nog even een foto van de Roma.