Ferrari Roma volgens Novitec

Novitec is de laatste jaren een tuner die niet altijd voor de subtiele weg kiest. De tuner, die in de jaren ’90 en ’00 vooral bekend was door de aanpassingen aan Fiats en Alfa’s kiest de laatste jaren vooral voor een wat duidelijkere aanpak en dan vooral voor de exotische merken uit Italië. Met de Roma kiest Novitec voor wat gepaste ingetogenheid.

Nou ja, ingetogen is misschien niet direct de term die je uitkiest bij het zien van deze Roma, maar het is subtieler dan we gewend zijn van de tuner. Het meest in het oog springen de wielen. Deze zijn gesmeed en 21″ (voor) en 22″ (achter) groot. Om de gapende wielkasten iets te verkleinen is ‘la Roma’ 35 mm verlaagd.

Hoewel de wielen het meest opvallen zijn het niet de meest ingrijpende wijzigingen. Op deze fraaie donkerblauwe Roma valt het niet zo op maar er is veel carbon op de auto te vinden, naast de voorspoiler, skirts en splitter achter ook de veelbesproken grille. Sommigen vinden het raster in carrosseriekleur fantastisch, anderen vinden het te simpel. Die laatste categorie zal vrolijk worden van de door Novitec bedachte oplossing.

Minder opvallend zijn de carbon spiegelkappen en subtiele spoilerlip. Als je op de hoogte bent van Novitecs werkwijze zal het je overigens niet verbazen dat alle modificaties tot stand zijn gekomen in de windtunnel en ook daadwerkelijk bijdragen aan de aerodynamica, downforce of luchtstroom.

Tot slot de krachtbron: niemand zal met 620 pk en 760 Nm het idee hebben niet mee te kunnen komen met het verkeer maar Novitec zou Novitec niet zijn als ook de heerlijke 3.9 V8 iets zou worden aangepakt. Het resultaat is een fikse 704 pk (bij 7.400 tpm) en 882 Nm (bij 3.750 tpm), dankzij een externe ECU en andere katalysatoren.

Ach, echt nodig is het niet eens bij de prachtig straks en minimalistisch vormgegeven Roma maar we zouden het kunnen begrijpen als je voor deze uitmonstering kiest.