Ferrari test met V6, de nieuwe Dino in aantocht?

De geruchten gaan al jaren en ook Marchionne sprak kort geleden over een nieuw instapmodel voor het merk: een nieuwe Dino zou in aantocht zijn bij Ferrari. Deze gecamoufleerde en verbouwde 458-carrosserie is vermoedelijk de nieuwe kleine Ferrari, omstanders weten 100% zeker dat er een V6 te horen was in deze testauto.

De in sneeuw gehulde testcase-op-wielen lijkt in eerste instantie op een 458 maar de inlaat achter de portieren is groter en de achterschermen lijken boller te zijn. Ook heeft de achterkant delen die aan de 488 doen denken. Kortom: het is een samenraapsel uit de schappen van Ferrari en het mag duidelijk zijn dat er een nieuw model schuil gaat onder deze carrosserie.

Over de motor kunnen we vrij kort zijn: dit zal naar alle waarschijnlijkheid een afgeleide zijn van de krachtbron uit de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Een 2.9 V6 die sterke gelijkenissen vertoond met Ferrari’s V8 minus twee cilinders. Alfa Romeo maakt er geen geheim van dat de zespitter ontwikkeld is bij Ferrari dus één plus één lijkt in dit geval wederom twee te zijn.

[Best_Wordpress_Gallery id=”59″ gal_title=”Ferrari V6 Dino test”]