Ferrari trekt lijn door met F8 Spider

Het zal voor weinig liefhebbers als een verrassing komen dat Ferrari met een open versie komt van de F8. De F8 Spider heeft net als zijn voorgangers een elektrisch opklapbaar dak, dat in open toestand volledig verdwijnt onder de gestroomlijnde body.

Natuurlijk gaat de cabrioletversie van de F8 Tributo door het leven als Spider, daar hoefden ze bij Ferrari voor dit model niet lang over na te denken. Net als bij de 458 en 488 Spider heeft de F8 Spider een (elektrisch) opklapbaar dak, Retractable Hard Top genaamd, dat onder het elegante plaatwerk en boven de V8 verdwijnt. Twee uitstulpingen achter de hoofdsteunen geven de nieuwe Spider de looks van een klassieke speedster, zonder dat je daarvoor opofferingen moet brengen qua dakconstructie. Tot 45 km/u kan de RHT in 14 seconden gesloten of geopend worden.

Een dergelijk dakmechanisme en de bij een cabriolet benodigde verstevigingen maken de Spider er natuurlijk niet lichter op, maar met 1.400 kilo is de F8 Spider nog altijd 20 kilo afgevallen ten opzichte van zijn voorganger. Tel daarbij een tot 720 pk en 770 Nm opgestuwde 3,9 liter V8 en je kunt in minder dan drie tellen 100 km/u rijden. Hou je je voet nog wat langer op het gas tik de 200 na 8,2 seconden aan. Heb je de smaak echt te pakken is een topsnelheid van 340 km/u mogelijk.

De F8 Spider zit vol met racetechniek. In de versnellingsbak, een zeventraps automaat met dubbele koppeling, heeft Ferrari veel kennis uit de  Formule 1 gebruikt. Voor onder andere het in- en uitlaatsysteem is gekeken naar de 488 Challenge en Pista. Extra stabiliteit op hoge snelheid is gerealiseerd door een, ten opzichte van de Tributo, vergrote achtervleugel. De prijs van dit luchtige pretpakket is nog niet bekend.