Ferrari update 488 GT3 en 488 Challenge

Raceversies 488 vooral op aerodynamisch vlak verbeterd

‘Stilstand is achteruitgang’ is een bekende uitdrukking in de sportwereld. Ferrari heeft daarom de 488 GT3 en 488 Challenge een grondige update gegeven, waardoor beide modellen nu door het leven gaan als Evo. De GTE-versie blijft ongewijzigd.

In de GT3-klasse is de concurrentie ongekend fel. Vrijwel alle fabrikanten hebben auto’s ontwikkeld volgens deze reglementering, met een ware wapenwedloop en grootschalige investeringen als gevolg. Ontwikkel je je auto niet, lig je binnen de kortste keren achterop. En dat in een categorie waarin fabrikanten officieel niet als team mogen deelnemen. De 488 GT3 Evo heeft nieuwe splitters en vleugels en staat op verbeterd Pirelli-rubber dat voor meer grip en verminderde slijtage moet zorgen. Optioneel wordt de auto voorzien een 24H/Endurance-pakket dat onder andere bestaat uit een snelvulopening voor koelvloeistof en motorolie, een koolstofvezel koppeling en extra 4.500 lumen LED-koplampen voor deelname aan lange afstandswedstrijden. Nieuwe, 2,4 kg lichtere stoelen van Sabelt houden je perfect op je plaats en voldoen aan de laatste veiligheidseisen van de FIA.

Ook de 488 Challenge heeft een opfriskuur gekregen. Een nieuw, door Ferrari Styling Centre getekend front zorgt voor 30% hogere aerodynamische efficiëntie. Voor de achterkant is gekeken naar de FXX-K, met een aantal nieuwe luchtin- en luchtuitlaten als grootste nieuwigheden. Het geheel zorgt voor een tot 50% verbeterde downforce. Zowel de remmen als banden hebben een duurzaamheidsimpuls gekregen. Voortaan stuurt de coureur de Challenge via afgeplat, F1-achtig stuurwiel, waarvoor eveneens is gekeken naar de FXX-K en de 488 GTE. Vooral in ergonomisch opzicht moet dit voor verbetering zorgen. Uit de 488 GTE stamt ook de nieuwe camera voor een blik naar achteren.

De nieuwe componenten kunnen ook op bestaande GT3’s of Challenge’s gemonteerd worden. De GTE krijgt vooralsnog geen update.