Ferrari viert 70ste verjaardag met 350 special editions

Ferrari startte in 1947 met het bouwen van straatauto’s. Je hoeft dus geen rekenwonder te zijn om te concluderen dat het merk volgend jaar wat te vieren heeft. Om de zeventigste verjaardag te vieren komt Ferrari met 350 Special Editions. Juist ja, driehonderdvijftig.

Op de Autosalon van Parijs in oktober zullen de eerste worden gepresenteerd. Het idee van Ferrari in een notendop: het team in Maranello is de historie ingedoken en heeft de zeventig meest iconische modellen uitverkoren om als basis te dienen voor de speciale versies. Vervolgens worden van de huidige vijf modellen, de California T, 488GTB, 488 Spider, F12berlinetta en GTC4Lusso allen 70 speciale edities gemaakt.

Zo zal ongetwijfeld de F40 bij de modellen zitten en krijg je dus van de vijf huidige modellen een speciale uitvoering die is gebaseerd op de F40. Hoe Ferrari dit precies vorm gaat geven is niet bekend, ze zullen er ongetwijfeld wat moois van weten te maken. De speciale Ferrari’s worden gemaakt bij Tailor-Made afdeling.