Ferrari's Enzo-opvolger 'F150' wederom gespot

big_ferrari-f150-foto-spia-01

Nog eventjes moeten we geduld hebben, op de Autosalon van Genève in maart zal Ferrari’s Enzo-opvolger (intern F150 genoemd) gepresenteerd worden. De supercar die straks het leven van de McLaren P1 en Porsche 918 Spyder zuur moet maken, wordt afgaande op deze foto’s flink aan de tand gevoeld, getuige de hitte die boven de motorkap en achter de auto hangt.

Kort geleden stuurde Ferrari zelf al twee teasers van de auto de wereld in. Hoe de nieuwe Ferrari er in werkelijkheid uit gaat zien is nog niet bekend. De heren in Modena zorgen er vakkundig voor dat het nieuwe model het pand niet verlaat zonder voldoende camouflage.

big_ferrari-f150-foto-spia-05

Van de F150 (we noemen hem tot die tijd maar zo) weten we dat er een gelimiteerde productie van maximaal 500 stuks op de planning staat. Onder de trechtervormige achterklep ligt een indrukwekkende 6.3 liter V12 die, met dank aan het hybride HY-KERS systeem, een vermogen moet gaan leveren van, hou je vast, 950 pk. Daarmee zal de 0-200 sprint 10 procent sneller verlopen dan bij voorloper Enzo en het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verminderen zelfs met 40 procent!

Via Autoblog.it