Fiat 124 Spider ook in Amerika érg goed ontvangen

Na Europa heeft nu ook Amerika kennisgemaakt met de nieuwe 124 Spider. Fiats tweezitter is er aan de Amerikaanse pers voorgesteld en is daar lovend ontvangen. De specificaties van de Spider zijn overigens net wat anders dan in Europa waardoor er een nog minder groot verschil is met de Abarth.

Amerika is gek op de klassieke Fiat 124 Spider die er destijds goed verkocht werd. Het volk is er echter ook gek op de Mazda MX-5, daar Miata genaamd. Ruim een miljoen Mazda’s werden er al gebouwd maar tegenwoordig ligt de productie nog op zo’n 15.000 stuks en daarom is Mazda ook zo blij dat dit project samen met Fiat is aangepakt, zonder Fiat was het voor beide partijen vermoedelijk uitgesloten dat er een open roadster in de prijslijst zou staan. Dat laatste is geen mening van ons maar een uitspraak van Robert Davis, Mazda’s senior vice president voor de USA.

Vanwege het feit dat de Mazda daar, zoals gezegd, als Miata door het leven gaat is er al snel een bijnaam voor het duo gekomen: Fiata! De pers is in ieder geval lovend in hun uitingen over de nieuwe Italiaanse schone.

In Amerika heeft de Fiat 124 Spider dik 160 pk, ruim 20 meer dan in Europa. Wie verwacht dat de Abarth 124 Spider dan ook gelijk een klap meer vermogen heeft is het schrikken: de door een schorpioen gebeten 124 heeft net als hier 170 pk. Het verschil zit hem daar dus vooral in de uitrusting, uitstraling en ophanging en remmen. Dat de Amerikanen het dan alsnog beter voor elkaar hebben dan wij blijkt wel uit de prijzen. De Fiat 124 Spider kost er $24.995, de luxere Lusso $27.495, de Abarth begint bij $28.195. Juist ja…

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=””]