Fiat 124 Spider op speciale manier gepresenteerd

fiat-124-spider

Over een kleine twee weken, op 17 november, zal Fiat officieel de 124 Spider presenteren, tijdens de Autoshow van Los Angeles. Net als veel andere merken komt Fiat ook vast met een teaser, maar dan wel net anders. Met deze twee cartoon-achtige ansichtkaarten worden we opgewarmd voor de open tweezitter.

Terwijl de nieuwe Giulia bijna al het nieuws rond Italiaanse auto’s voor zich opeist, is het de Fiat 124 Spider die over twee weken al gepresenteerd wordt tijdens de Amerikaanse autoshow. Een sportieve tweezitter die zijn genen deelt met de Mazda MX-5. Althans, het onderstel en delen van het interieur zullen bekend voorkomen van de Japanner, het uiterlijk, de motorisatie en de karakteristieken van het onderstel zullen volledig eigen zijn. Het uiterlijk is daarbij dermate anders dat niemand de twee op elkaar zal vinden lijken. Reken qua motorisering op diverse variaties van de 1.4 MultiAir Turbo.

Ook zal Abarth zich met de 124 gaan bemoeien, het merk met de Schorpioen komt namelijk met een extra gekruide versie, vermoedelijk voorzien van een 1750 turbo.