Fiat 500 Abarth Tenebra en 500 Cattiva onthuld

fiat-500-tenebra

Op de North American International Auto Show, de NAIAS, zijn de Fiat 500 Abarth Tenebra en 500 Cattiva onthuld. Twee speciale varianten van de Fiat 500 Abarth (de Tenebra) en Fiat 500T (de Cattiva) die door kleur en uitvoering direct herkenbaar zijn als bijzondere varianten van Fiats kleinste, die het in Amerika na een aarzelende start ontzettend goed doet.

De grijze versie is de Tenebra, gebaseerd op de Amerikaanse Fiat 500 Abarth, vergelijkbaar met ‘onze’ Abarth 500 esseesse. De Tenebra is matgrijs en voorzien van speciaal ontworpen wielen, de nodige stickers en een prachtig interieurtje met zwart leder, grijze stiksels en de nodige carbondelen.

fiat-500-cattiva

De Fiat 500T, infeite de Europese Abarth 500, komt als Cattiva, een koperkleurige auto met donkere wielen en koplampunits. We zijn overigens helemaal weg van de diffusor aan de achterzijde, die duidelijke Abarth-kenmerken heeft maar slechts aan één uitlaat onderdak biedt. Ook bij de Cattiva zien we een zwart lederen interieur met grijze stiksel en carbon goodies. Fiat kondigde in eerste instantie aan dat het om concepts ging, maar het lijkt ons eerder dat het leverbare varianten betreft.

[nggallery id=116]

Kom maar naar Europa jongens!