Fiat 500 als speciale 1957 Edition voor USA

500-19571

Omdat Amerikanen gek zijn op alles wat retro is, krijgt men daar van Fiat een speciale uitvoering van de 500, de 1957 Edition. Een versie met een extra klassieke uitstraling die gepresenteerd wordt op de Autosalon van Los Angeles. In feite kennen we de uitvoering al, want deze stond in bijna identieke vorm eerder al op de NAIAS in Detroit.

De aanpassingen zijn zowel aan de buiten- als binnenzijde van de 1957 Edition te vinden waarbij de speciale 16″ wielen ongetwijfeld het meest in het oog springen. Ze zijn geïnspireerd op klassieke wielen die te vinden waren op onder andere de Ballila en Topolino. Ze zijn zelfs voorzien van het klassieke Fiat-logo.

500-19573

Binnen gaat het retro-gevoel verder met wit en bruin leder. Het stuur is afgewerkt met twee kleuren leer en ook de deurpanelen zijn in two-tone uitgevoerd. De stoelen zijn fraai bruin met witte stiksels. Mocht de buitenzijde niet je smaak zijn in het blauw: er is ook een witte en een lichtgroene variant. Of het dak dan ook een afwijkende kleur heeft durven we niet te zeggen.

500-19572

Wij vinden de 1957 Edition wel een prettige aanvulling op het bestaande gamma. Het zou ons overigens niets verbazen als we de wielen straks ook geregeld zullen tegenkomen in de aftermarket-scene.