Fiat 500C: meest succesvolle cabriolet van Nederland

IMG_8832

Sinds 2010 is er een Fiat 500 voor fans van open rijden, de 500C. De cabriolet met zijn kenmerkende dakconstructie is een groot succes. Inmiddels zijn er meer dan 4.000 exemplaren verkocht en daarmee is het de best verkochte cabriolet van Nederland.

Okee, je kunt vraagtekens zetten bij het ‘cabriolet-aspect’ van de 500C maar feit is dat je een behoorlijk cabriogevoel hebt als je met de 500C onderweg bent. Ook wij hadden in het begin onze twijfels, maar na de nodige testweken is er maar één conclusie mogelijk: de Fiat 500C is de ideale combinatie van open rijden en dagelijks gemak. Nee, we beweren niet dat het hetzelfde gevoel teweeg brengt als het rijden met bijvoorbeeld een Fiat barchetta, maar we merken iedere keer weer dat het dak vaker open gaat dan bij welke ‘gewone’ cabriolet dan ook.

IMG_4915

De kans dat je twee dezelfde exemplaren tegenkomt is overigens niet zo groot. Met twaalf exterieurkleuren, acht tinten voor het interieur en drie voor het dak is de kans op ‘dubbels’ erg gering. Bovenop de rijke standaarduitrusting zijn tal van comfort verhogende pakketten leverbaar met onder meer automatisch geregelde airconditioning, parkeerhulp en navigatiesysteem. De Fiat 500C is uiteraard ook te bestellen met de innovatieve TwinAir Turbo met 85 pk.

De meest recente toevoeging aan het 500C-gamma is de S. Sportieve bumpers, speciale wielen en een extra sportieve aankleding van het interieur zijn de meest opvallende kenmerken. Deze 500C S is binnenkort ook leverbaar met de 105 pk sterke TwinAir.

IMG_9006

De dakconstructie van de 500C zit erg mooi in elkaar en is een knipoog naar het verleden. Bij de allervroegste Fiat 500’s was een bijna identieke constructie te vinden, met een dak dat ook met achterruit en al naar achteren klapte. Bij de moderne 500C staat comfort hoog op de prioriteitenlijst en is de gevoerde kap heel mooi afgewerkt, terwijl extra lawaai ook achterwege blijft.