Fiat 500e Trepiuno rijdt al rond

Extra deurtje voor makkelijkere instap naar achteren

Eind deze maand gaan we eindelijk zeer uitgebreid kennismaken met de nieuwe 500e. De compleet nieuwe en volledig elektrische 500 was al bekend als driedeurs- en cabrioletvariant maar nu is ook de Trepiuno al vroegtijdig naar buiten gekomen.

Trepiuno? Dat was toch die guitige conceptversie van de 500 aan het begin van dit millenium? Dat klopt, bij die versie sloeg trepiuno (drie plus één) op het aantal inzittenden, nu op het aantal deuren. De nieuwe trepiuno heeft namelijk een extra deurtje aan de rechterzijde. Nee, geen volledig portier maar een verdraaid handig zelfmoorddeurtje waardoor de passagiers iets handiger in kunnen stappen. De rest van de 500e is identiek aan de normale uitvoering maar dit kan wel eens handig zijn voor een koperspubliek met kinderen die de instap naar achteren iets te onpraktisch vinden.

Vanafprijzen

We hebben het al vaker gezegd: de prijzen van de La Prima, de exclusieve openingseditie van de 500e, geven een wat vertekend beeld van de vanafprijs van de elektrische 500. Definitieve prijzen zijn nog niet bekend maar we hebben sterk de indruk (naar aanleiding van wat Italiaanse bronnen) dat de vanafprijs zo rond de 25 mille komt te liggen.