Fiat 500L ook als Sport

In de sportieve sferen van het nationale voetbalteam van Italië presenteerde Fiat recent de 500X Sport. Zijdelings werd ook de 500L Sport getoond, maar die kwam er qua aandacht wat bekaaid af. Toch is er genoeg te melden over de nieuwe atletische telg van 500L.

Nooit eerder oogde de 500L zo stoer als in de Sport-uitvoering. De Italiaanse stripheld Diabolik lijkt zijn wil op te hebben gelegd aan de designers van Fiat, want door een combinatie van matgrijze en glanzend zwarte lak en een aantal ‘Diabolik Black’ gespoten details, oogt de 500L Sport mysterieus als de fictieve meesterdief. De spiegelkappen en achterlichtframes van de Sport zijn uitgevoerd in titaniumkleur. Privacy glass en matzwarte 17” wielen met rode accenten in het hart maken het diabolische plaatje compleet.

Binnenin wordt het sportieve, donkere thema doorgezet. Het centrale deel van de stoelen is voorzien van als zwarte denim ogende tecnoprene stof met rode stiksels, wat mooi combineert met de zilverkleurige pookknop en het matgrijze dashboardpaneel. Ook qua uitrusting is er weinig te klagen, met standaard onder andere: automatische climate control, parkeersensoren (achter), licht- en regensensoren en het automatische remsysteem Autonomous City Brake. Ook het infotainment is in het nieuwe topmodel goed geregeld met het Uconnect 7” HD Live touchscreen, waarmee de 7” DAB digitale radio en Apple CarPlay en Android Auto te bedienen zijn.