Fiat 500X Chicane en Mobe van Mopar: kom maar op!

500X-Chicane-1

Tijdens de jaarlijkse SEMA Show in Las Vegas, één van de grootste tuningshows van Amerika, presenteert Fiat ieder jaar wel wat bijzonders. Dit jaar is het de beurt aan de 500X. Twee verschillende X’en werden door Mopar in een nieuwe jas gehesen en zijn nu klaar om het publiek te verrassen.

Na een sportieve 500L, Abarth 500, enkele bijzondere 500’s, een unieke creatie van Romeo Ferraris en een aparte 500L Adventurer is het nu de beurt aan de meest recente Fiat-telg, de 500X. Mopar gaat twee kanten op met de X’en: eentje zakt een flink stuk richting asfalt, de ander is nóg geschikter voor een minder vaste ondergrond.

Als eerste de Chicane, een heftige 500X die een stuk sportiever overkomt dan de gangbare broer die je in Nederland steeds vaker tegenkomt. Verlaagd door middel van een speciaal Mopar-onderstel dat nog in de prototype-fase verkeert, een fantastische blauwe kleur en een speciaal uitlaatsysteem. De wielen meten 20″ in diameter. Ook in het interieur is weinig meer zoals het was, sportief ogende pedalen en Katzkin lederen bekleding maken het tot een bijzondere creatie.

500X-Mobe-1

Mopars tweede 500X is de Mobe, die juist wat meer afstand neemt van het asfalt en genoegen neemt met 18″ wielen. De rest van de auto is in een typische ‘surf-edition’ veranderd, zoals we dat wel vaker zijn bij Mopar. De plank kan zo het dak op en er zijn diverse matzwarte delen te vinden aan de buitenkant. Ook de binnenkant is weer redelijk aangepakt om bij het exterieur te passen.