Fiat 850 dragster met 500 pk vlot zat? [video]

5704653

We zullen niet onder stoelen of banken steken dat we een zwak hebben voor de Fiat 850. Niet alleen de normale variant en de Coupé maar ook de Spider maakt altijd een hoop enthousiasme los. Als we dan weer eens aan het kijken zijn of er nog wat leuks te koop staat komen we soms er bijzondere exemplaren tegen.

Toegegeven, deze 850 Sport Spider heeft weinig te maken met de originele Fiat. Gebouwd op een buizenframe en voorzien van een 500 pk sterke motor die ooit dienst deed in een Volkswagen. De basis van de carrosserie is een ’69-er Fiat 850 Sport Spider en dan nog in behoorlijk originele verhoudingen. Oké, een originele kan best wat bredere wielen gebruiken en een subtiele verlaging voor een wat betere ‘stance’ maar deze cabriolet maakt het wel erg bont.

Uiteraard is dit alles gebouwd om een zo snel mogelijke kwartmijl te rijden want daarvoor is deze Duitse Italiaan gebouwd. De voor Amerikanen magische afstand wordt door de groene Sport Spider in net 9 seconden afgeraffeld, zoals te zien is in onderstaande video. In de advertentie (ja, hij is te koop) staan alle modificaties.